“A house in Asia”. Agrupación Señor Serrano

a-house-in-asia-1

A tall de rizoma mental de diumenge de tranquis, el que em va passar ahir al Teatre Principal de Badalona amb l’Agrupación Señor Serrano ve a ser el següent:

Links mentals ràpids que et neixen quan veus A house in Asia —–>

Moment del click:

  • Comença l’espectacle i els Serranos em fan creure que estic pilotant un avió que es dirigeix a les torres bessones. Jo entro en el joc de la simulació col·lectiva mentre penso que fa 24 hores que en el món real hi ha hagut una sèrie d’atemptats brutals a París, i 72h de l’atemptat de Beirut. La televisió no para d’emetre imatges esfereïdores dels grans governants de villa arriba pronunciant paraules relacionades amb la identitat, la llibertat i les respostes contundents, escenifiquen, assagen gestos i silencis dramàtics i ens preparen pels desenllaços que han escrit per a aquesta història, on està clar que no hi haurà ni deus ex machina ni òsties. La televisió i els grans governants de villa arriba i les seves dramatúrgies em fa tanta por i fàstic com els thrillers i ficcions més sanguinàries. Conclueixo, doncs, que probablement he triat el millor dia per veure A house in Asia

Moment incòmode:

Les preguntes del públic. En aquell moment post-espectacle poden passar diverses circumstàncies —>

Que el públic es quedi a la xerrada sense tenir-ne gaires ganes // Que algun dels creadors es quedin a la xerrada sense tenir-ne gaires ganes // Que tothom estigui ultra-motivat // Que ningú estigui motivat

El públic, si es queda a la xerrada amb ganes, ultra-motivat i impressionat pel que acaba de veure pot arribar a fer preguntes incòmode-interessants, com:

“A què atribuïu aquesta falta de suport de les institucions culturals catalanes a les arts en viu que vosaltres feu?”

WARNING, WARNING. En sentir la pregunta i posar-me a la pell dels serranos se m’activen totes les alarmes, em vénen al cap tres alternatives que segurament estarà valorant un dels Serranos abans d’agafar el micro i disposar-se a respondre:

Possible pensament 1 d’en Serrano: “Dic que no en tinc ni idea, però que ja ens aniran coneixent i valorant i que segur que l’any que ve farem molts bolos per Catalunya”

Possible pensament 2 d’en Serrano: “Val més que canvii de tema discretament. Fem un Moon Walker dialèctic y pa otra cosa”

Possible pensament 3 d’en Serrano: “Sóc sincer i dic que el teatre català s’ha instal·lat en una mena de folk del dia de la marmota on les propostes de text, en català i amb cares conegudes són les que valen en aquesta mal entesa croada infinita de la definició identitària del fet cultural català”

D’aquestes opcions de pensament n’hi ha una de covarda, una de molt valenta i una de força hipòcrita. Me les he inventat totes tres, evidentment no en tinc ni idea del que va pensar abans de respondre. I de fet, no va respondre cap de les tres aquí descrites, són respostes que hagués valorat jo i que dic aquí, com a bona covarda que sóc, aprofitant que no m’hi jugo gaire res i que sempre puc dir que feia broma. El que sí que puc dir és que després de la seva resposta… encara sóc més fan d’Agrupación Señor Serrano.

Wish list serranil:

  • Que tinguin molts bolos ben pagats
  • Que guanyin molts més premis ben pagats
  • Que la vida els somrigui prou per a seguir currant durant molts més anys i que jo ho pugui veure

Cracks, senyors cracks.

Si em llegiu i per casualitat sou els Serranos: GRÀCIES.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s